MK Mountain Resort - Leto na Kopu!



Kopaonik ima posebno mesto u mom životu. Verovatno jer sam baš na ovoj planini kao mala naučila da skijam a možda i zato jer se letnji raspust nije mogao zamisliti bez nedelju dana na "Kop-u" da se pred školu još malo napune baterije. Od malih nogu sam zavolela ovu planinu i smatrala je drugom kućom nevezano da li je zimska ili letnja sezona. Nepisano pravilo je bilo, zimi skijanje a leti odmor na najsvežijem vazduhu i "bežanje" sa usijanog beogradskog asfalta. Drago mi je što sam zadržala tu porodičnu tradiciju jer je Kopaonik za mene nezaobilazna stanica. 



Kopaonik ima dušu i lepote netaknute prirode koje još više dolaze do izražaja kada se beli snežni pokrivač otopi. Svež planinski vazduh, pomešan mirisima borove šume, borovnica, šumskih jagoda, pašnjaka predstavlja dobitnu kombinaciju za "Leto na Kopu" :)




Ne znam da li ste nekad imali prilike da Kopaonik posetite u periodu leta, ali ova "Planina Sunca" kako je mnogi sa opravdanim epitetom zovu, osvaja srca sve većeg broja turista baš u periodu najtoplijih letnjih meseci, kao što je Avgust.
Pored svežeg i čistog planinskog vazduha, prelepe prirode, spokojnog mira i temperatura duplo manjih nego u većini gradova Srbije ova planina pruža bogat sadržaj aktivnosti za sve uzraste.

U okviru MK Resort-a možete naći različite pakete za svačiji ukus. Na raspolaganju su vam: Grand Relax Vikend, Romantični Vikend, Porodični Premium Paket, Porodični Promotivni Paket, Planinski Odmor, Oseti Prirodu, Safari Kop i Tour De Kopaonik.

Za one koji vole aktivan odmor i adrenalin u okviru paketa: Tour De KopaonikOseti PriroduPlaninski OdmorSafari Kop možete probati i upoznati Kopaonik na malo drugačiji način.



Uz Vožnju kvadom kroz najlepše predele ove planine na malo ekstremniji način, Bob na šinama ili Zipe line koji će doneti odmoru malo uzbuđenja, pa sve do Mountain Bike i Mountainkarta za ljubitelje biciklizma ili nezaboravne avanture koju donosi Safari tour sa safari vozilima po off-road stazama. Upoznajte se sa raznovrsnošću i bogatstvom prirode Nacionalnog parka Kopaonik tako što ćete se Žičarom "Pančićev vrh" popeti na najviši vrh Srbije (2017m) i osetiti se posebno i slobodno. Bogat sadržaj vam se nudi i  u "dolini sportova" kao što je tajna drevne veštine gađanja lukom i strelom, vežbe za motoriku, koncentraciju što je originalan i zarazan način za oslobađanje od napetosti. Zvuči i više nego zanimljivo, zar ne?! :)









Hedonisti, ljubitelji mirnijeg tipa odmora ili oni zaljubljeni, svakako bi trebalo da biraju Grand Relax VikendRomantični Vikend ili Planinski Odmor. Dovoljno je spomenuti Hotel Grand i bogat sadržaj koji on pruža. Otvoreni bazen sa đakuzijem sa pogledom na Pančićev vrh, sunce, ležaljka, smoothie i tišina prirode, zar ne zvuči i više nego primamljivo? ;)




A šta kažete na zatvoreni bazen, saune, masaže, parno kupatilo, slano-ledenu pećinu, teratanu i da se kao novi i preporođeni spremni za nove pobede vratite sa ovog puta? Zvuči kao dobitna kombinacija za ukljanjanje umora i punjenje energije. :)




Bila bi šteta da se vratite sa Kopaonika a da niste napravili barem jednu pešačku turu do na primer Orlove stene ili Markovog kamena i prepustite se pejzažima koji hrane dušu i telo.



Baš zato je ovo leto moj izbor bio paket Oseti Prirodu u kojem sam imala prilike da uz stručnog vodiča pređem neke od pešačkih tura "Planine Sunca" i popnem se na najviši vrh Srbije uz panoramsko razgledanje žičarom ali u isto vreme doživim adrenalin vožnjom Zipe line-a i Bobom na šinama.  Uz to određeni delovi dana su bili rezervisani za spa centar hotela Grand koji pruža ovaj paket, a veče je nekako najslađe bilo provesti uz dobru partiju kuglanja.


Jedan od domaćina planine sunca je mislio na sve istinske ljubitelje prirode i hedonizma i pripremio personalizovane pakete (gore navedene) u luksuznom hotelu Grand na bazi polupansiona sa uključenim dodatnim sadržajima za aktivan odmor u prirodi. 










Sa druge strane, tu je i hotel Angella i Konaci Sunčani Vrhovi u kojima su u ponudi različiti osmodnevni paketi. Svi paketi uključuju dodatne sadržaje poput biciklizma, raftinga, vožnje kvadovima, pešačkih tura, kao i spa i velnes sadržaje, roštilj večeru i slično.

Dakle, da sumiramo, Kopaonik sa svim svojim različitostima i lepotama idealan je i veličanstven u svako doba godine. Sa svim svojim mogućnostima i ponudama, zvuči kao savršena destinacija ovog leta. Zato pravac Kopaonik i na svojoj koži osetite Leto na Kopu! :) 


Do nekog sledećeg viđenja! Pozdrav sa Kopaonika :)

Ako imate neko dodatno pitanje ili informaciju koja će vam biti od značaja, nemojte da se ustručavate da me kontaktirate putem mail-a ili instagram profila.

Ninockar

Comments

  1. Sta ti je Bogdan Bogdanovic, imas ogromnog smisla za modu i uzivam u tvom blogu💗

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

How to truly experience Dubai in 6 days? PART I

Istanbul Iz Nekog Drugog Ugla!

If you're going to San Francisco...